Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa




Antikvärldensdag 2013 mm

Publicerad 2013-09-11 10:41:00 i Allmänt, Glas, Keramik,

Då gör vi ett nytt försök att göra ett inlägg. Som jag skrev i förrförra inlägget så har det varit mycket på gång senaste veckorna. För två veckor sedan så stod vi på Markaryds Antik- och samlarmarknad. Bra väder och trevliga människor, bland annat Jan med bloggen Form 55 och Stina med Allt det gamla goda, gör att en natt i bilen blir helt ok.
Denna askkopp blev dock enda inköpet för egen del. Marianne Westmans serie Piggelin, Rörstrand. De höga kanterna gör att den passar utmärkt som karamellskål och färgerna gör att den är trevlig att se på även utan godis. Helgen som gick tillbringades i Stockholm och Antikvärldensdag i Solnahallen. Det var fjärde gången vi stod där och i år hade vi utökat till två bord.
Som tidigare ett bord vid väggen där Lasse hade tagit hjälp av sonen, Erik.
Ett bord på golvet där jag stod och sålde textil, burkar och sticktidningar från slutet på 40- början av 50-talet. Fullt med folk och inte många lediga stunder gjorde att jag tyvärr inte hann med bloggfikat i kafeterian. Likväl träffade jag flera trevliga och glada blogg- och instagramvänner. Bland annat Eli med bloggen Femtitalsjakten som sålde sin bok Ann-Lisas Antik som jag kan rekommendera till er som inte läst den redan. Finns att köpa via Adlibris. Träffade även Britt-Marie med bloggen Randiga Tråden, Emma med Tant Emmas bravader, Maria med Gilas grotta och Maria med Prylodesign.
I söndags så tog vi sedan en sväng på Täby Galopp och bakluckeloppisen där. Har inte varit där på två år då våra besök i Stockholm oftast ägt rum när det inte varit någon. Första köpet för mig blev denna väggplatta från UppsalaEkeby för en guldpeng! Utan tvivel bästa köpet för min del i sommar. Motivet heter Linda men benämns lika ofta som Pippi och det är Dorothy Clough som ligger bakom och hon förekommer oftast som fristående figurin. Linda alltså inte Dorothy!
Lasse köpte dessa två glasskålar av Bertil Vallien för Kosta Boda, Serien heter Satellite och kom på 90-talet. Vi träffade även Emma, bloggen Tant Emmas bravader, och hennes man på nytt i det soliga och varma septembervädret. Fler inköp gjordes men dessa kommer i ett senare inlägg. Helgen mellan dessa två marknader var vi på Sprint-VM i kanot i Duisburg i Tyskland. Sonen och hans K2 partner Christian blev femma på tvåhundra meter, endast fem hundradelar från en bronsplats. Grattis!
Grattis säger vi även till Petter Öström som tog guld i K1 200 m och således blev VÄRLDSMÄSTARE! Lycka till säger vi även till honom och hans blivande, Evelina, då de i helgen blir herr och fru Menning.

Kommentarer

Postat av: Mangania

Publicerad 2013-09-11 14:50:55

Och så träffade ni Manganiaduälskade som stod och babblade med er om den höga KP-vasen (som inte fattade vilka ni var)! Synd att ni inte dök upp på fikat :-)

Svar: Ja, tyvärr hade jag mycket att göra just då när Tant Emma nämnde det för mig. Men det går säkert fler tåg. Ja mannen nämnde någon som var intresserad men egentligen bara ville ha svart/vita, :) Kan det ha varit du?
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela