Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Vårt kök del 2

Publicerad 2012-09-30 18:44:00 i Allmänt, Heminredning, Keramik, På gång, Retro,

Såg att bilden på Holmegaardflaskorna blev lite suddig när man förstorade den, så här kommer en ny som förhoppningsvis är lite skarpare i konturerna!
Här syns även ljusstakarna i klarglas från Hovmantorps Glasbruk och ett litet Tore Borg-troll. Mitt på står skålen Lasse köpte på Tradera förra veckan samt en skål från Gabriel Keramik märkt Swing Line. Bakom sitter mammas söta celluloiddocka med pärlhalsband och riktiga nylonstrumpor! Detaljbilder av vår lösning på tallrikshylla då vi inte fått tag i en sådan i teak. Tyvärr så är den enda vi sett (hos Movement) inte till salu.
Så här ser det dock ut under sidebordet. En massa inköp som ska vidare till Undantaget men inte har kommit längre än hit för närvarande. En del av detta kommer vi att ha med oss till Karlskrona Porslinsmässa i allhelgonahelgen.
Precis som många andra införskaffade vi för några år sedan en Nespresso kaffemaskin med sk puckar. Dessa förvaras i de här fina burkarna. Vi har även en vanlig Moccamaster för vanligt svart kaffe. Annars hade en kaffemoster som jag inte klarat sig! Slutligen lite "pynt" från väggarna samt en från fönsterbrädan.

Vårt kök

Publicerad 2012-09-29 22:02:00 i Allmänt, Belysning, Heminredning, Porslin, Retro,

Veckorna går snabbt ibland utan att man hinner med allt man föresatt sig. Jag har i alla fall hunnit med att röja i mina köksskåp. Vi flyttade in i den här lägenheten för fyra år sedan och all har stått som jag ställde det då, vilket inte har varit det optimala alla gånger. Men nu har jag röjt i hela köket och är riktigt nöjd!
Vårt köksbord tillverkat i Småland. Företagets namn står någonstans under bordet men jag har inte legat på golvet och tittat efter och just nu kommer jag inte ihåg var. Tyvärr vet jag inte heller vem som designat det heller. Ovanför en PH5-lampa som jag fick av min pappa när jag flyttade hemifrån. På väggen har Lasse ramat in Beatles "Seargent Pepper" motivvinyl på en riktig skivtallrik. Stolarna som hör till har kvar sin originalklädsel och är jättesköna att sitta på.
På bordet syns ett servettställ i metall som ser ut som en liten tidningskorg, träljusstakarna jag köpte för någon vecka sedan, en liten platt burk i glas och teak att ha bordssaltet i samt min mors hembroderade duk från mitten av 60-talet.
Jag har ytterligare ett sådant servettställ fast i galon och metall som jag har melittafilter i. Bakom köksbordet mot väggen står sidebordet som hör till möbeln.
Flaska från Holmegaard med tre stycken kryddburkar från samma ställe. Små askfat Percy Karlskrona samt en teakbehållare inköpt av mina föräldrar i fd Östtyskland på 70-talet. Några Fuga skålar, orange Luxuslampa, två keramikfigurer från Gustavsberg, tygtryck samt grön skål av okänt ursprung. Återkommer med mer bilder imorgon

Bestulna!

Publicerad 2012-09-23 23:22:00 i Belysning, På gång,

Det blev inget inlägg igår som utlovat då vårt internet inte är 100 i Hulebäck. Ni kan aldrig gissa vad vi blivit bestulna på, vår varmkompost! Man har helt enkelt kört in på tomten och tömt komposten och tagit den med sig! Igår var vi en vända på Litauenhjälpen som hade höstloppis. Vi hann inte fotografera inköpen eftersom vi röjde i Undantaget resten av dagen.
Vi packade även ihop en del som ska med till Karlskrona Porslinsmässa. Den är visserligen inte förrän i Allhelgonahelgen men vi passade på när vi ändå ställde i ordning inför vintern. Bilden föreställer det som plockas undan inte det som ska med. Lovade tidigare att det skulle komma en bild på Luxuslampan vi köpte på auktionen i Nävragöl.
Dessutom en bild på några inköp vi gjort senaste tiden En blå tysk vas av okänt ursprung då jag inte kan något om tyska vaser. En liten dockservis, två låga träljusstakar av en modell som jag har flera höga av, en burk från IRA med ett underbart höstmotiv, ett litet fat Karlskronaporslin av Edward Hald samt ett fodral med snapsmuggar i rostfritt. Sådana bör var man ha enligt en fd jobbarkompis till Lasse som vi mötte när vi köpte dem Så saknar ni sådana så är det bara att ut och leta! :)

Höstmys i Hulebäck

Publicerad 2012-09-21 19:17:43 i Allmänt,

Då var det äntligen fredag. Då var vi uppe Hulebäck igen för att "fira" helg, det är lite höstlikt väder men det är ju lite av just det man söker nu i slutet av september. Hembakad pizza och ett glas rött vad mer kan man en fredagskväll framför brasan begära.? Helgen kommer att gå åt till att börja återställa "UNDANTAGET" samtidigt som vi i mon kommer prova vingarna på en lite anonym loppis i närområdet, kanske det är riktig fyndvarning man hoppas ju alltid. Kolla in i mon kväll så får vi se hur det blev. PS skickar med en riktig Fredagsmys bild. DS

Torsdagsmiddag med mera

Publicerad 2012-09-20 21:01:00 i Allmänt,

Nyss hemkommen från torsdagsmiddag hos svågern och svägerskan. Eftersom han firade sin födelsedag när vi var i Stockholm på Antikvärldens dag och sedan jobbat tills nu, uppvaktade vi honom idag.
 
Denna glasprydnad från Elme glasbruk fick han bland annat. Han kommer från Nordmaling och här nere tycker man det är Norrland så varför inte en retroprydnad med lapp och renar!
Där var även besök av "Iris på landet" och hennes föräldrar.
 
Den fina mössan har Iris mormor sytt. Alla dessa har hon fått beställning på av Iris kompisar och pannbanden till deras föräldrar. De är fodrade så det är vintervarianten. Iris har sommarmodellen på sig.
Iris mormor syr även sådana här fina väskor till stora och små.
 
Lasse har även fått hem två auktionspaket från Tradera som vi hämtade igår.
 
Luffarkonst! En underbar korg samt retroskålen nedan, Vet dock inte var den kommer ifrån då den endast har en siffermärkning. Någon som vet? Vad tror ni?
 
 
 
 
 
 

Smide från Gefle mm på lördagsauktion

Publicerad 2012-09-19 18:16:00 i Allmänt,

Efter loppisen i lördags åkte vi vidare till en auktion i Nävragöl.
Där var mest maskiner och verktyg men i annonsen hade det stått kaffeservis Mon Amie och det var den som gjorde att vi åkte dit.
Tyvärr så hade fler gjort det så det blev ingen sådan för oss, vilket vi väl inte hade trott egentligen. Men en del andra inköp blev det.
,
 
Fem stycken tekoppar "Smide" från Gefle vilket är vår vardagsservis. Visserligen utan fat, så de får vi leta efter. Men det är ju en världslig sak som Karlsson på taket säger.
I samma låda låg Bersåkoppen!
En låda med 8 stycken konservburkar från Surete Glasbruk med lock. Sådana använder vi i Hulebäck att förvara torrvaror i. Man vill ju inte ha in några "gäster" i dessa så det känns extra bra att förvara det i dessa och snyggt blir det på köpet.
 
Vasen är signerad Edenfalk Skruf och vi hade en liknande fast dubbel storlek i mitt barndomshem. Tyvärr vet jag inte vart denna tog vägen, men nu har jag en egen lite mindre.
Till sist en rökfärgad Fuga, dock lite sliten, men den kom ju med på köpet av vasen. :)
 
Vi köpte även en Luxus bordslampa av den stora storleken. Alltså en 60-70-talsmodell med jätteskärm. Denna lämnade vi i Hulebäck så den får ni se efter helgen när vi varit där.
 
 

Liten bild från lördagens loppisbesök

Publicerad 2012-09-16 17:50:00 i På gång,

Här ser ni en del av vad vi hittade på lördagens besök på LP-stiftelsens loppis.
Ser att jag i förra inlägget skrev att kannan skulle vara av Inger Persson-Melin, det ska givetvis vara Signe. Fel av mig.
Förutom den en liten slipad flaska med glaspropp som jag tror är en parfymflaska, en bordsborste i teak, en orange ljuslykta, för ett lite tjockare ljus, som saknar märkning en liten skkålsats på teakbricka, Höganäs? samt två små prydnadskannor gjorda av gamla mynt.
Kommer ihåg att dessa gjordes i massor i samband med att mynten försvann men har inte sett några på flera år. Antar att det är sådant man har kastat.
Gardinen med de stora bruna blommorna fyndades av Lasse. Vet inte vem som designat tyget eftersom den är dubbelsydd och jag vill inte sprätta upp den för att leta efter ev märkning.
På eftermiddagen var vi på auktion i Nävragöl. Mestadels en massa verktyg och maskiner men lite annat fanns och vi gjorde några inköp även där.
Dessa kommer på bild senare eftersom en del för närvarande är under rengöring. En Luxuslampa lämnade vi i Hulebäck på hemvägen så den kommer ännu senare.

Lördagsloppis

Publicerad 2012-09-15 19:20:00 i På gång,

Idag har vi varit både på en föreningsloppis och en auktion.
På loppisen hittade jag bl a en tekanna med ställning av Inger Persson-Melin.
På auktionen fanns det mest verktyg och maskiner men några inköp gjordes.
Just nu har jag inga bilder men ska försöka hinna lägga in dem imorgon.

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela