Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Marknad i Stockaryd

Publicerad 2013-05-27 20:07:00 i Allmänt,

Helgen har tillbringats på Stockaryds Antik- och samlarmarknad. Det var första gången vi var där. Det första som slår en när man kör dit är frågan om vem som först kom på tanken att förlägga en sådan på just den platsen. En grusplan i en liten by utan större tillfartsvägar, jämte järnvägen, vid en station där inga tåg stannar. Den arrangeras varje år som ett samarbete mellan IFK Stockaryd och Samlarklubben Virdarna och damen som just i år tagit över rollen som spindeln i nätet är mycket trevlig.
Vi körde dit på lördagen och packade upp våra saker och sov sedan över i bilen till söndagen då marknaden officiellt startar. Dessutom är det lite förmarknad på lördagen precis som på andra sådana vi varit på. En natt i bilen fungerar alldeles utmärkt i synnerhet som vädret på lördagskvällen var riktigt bra och vi kunde sitta ute i solen och äta pizza.
I byn hade man dessutom fixat en liten minimusikfestival på lördagskvällen. Tanken var väl god att man skulle dra nytta av varandra, festival och marknad, men att höra någon growla till klockan 00.30 är väl kanske inte riktigt min melodi när jag inte är förberedd på det. Nu låter jag gnällig men det gick bra ändå och jag sov gott efter det att de slutat. Däremot ska man ju upp runt 04.30 och plocka fram för dagen och starta morgonkommersen så det blev inte många timmars sömn.
Vårt stånd som det såg ut längre fram på förmiddagen. Efter lunch ungefär började det tyvärr att blåsa riktigt rejält så vi fick plocka av presenningen och vissa saker fick packas ned eftersom de välte! Så ni förstår att det var ingen liten försommarbris. Några försäljare hade dock otur och plockade inte ner presenningen i tid utan när vinden tog tag så föll taket i marknadsståndet ner och det var några som fick se att något gick i kras. Tråkigt men vädret rår vi inte på som tur väl är.
Till sist en bild från en gammal Hemvärnsbarack som står längs med järnvägen. Detta var i stort sett de bilder jag hann med att ta. Tiden går fort när man har roligt!

Mycket är på gång

Publicerad 2013-05-19 20:54:00 i Allmänt, På gång,

Just nu har vi mycket på gång. Lördagen den 1 juni öppnar vi upp vårt lilla Undantag för sommaren. Tanken är att ha öppet fredag, lördag och söndag mellan 10 och 17. Övriga dagar efter kontakt. Lägg ett mail för telefonnummer. I vårt förra inlägg har Lasse lagt in en karta för att ni skall hitta till oss.
Detta gör att jag just nu har fullt upp med att packa upp, diska, städa och prismärka. Tänkte visa några bilder på hur det ser ut just nu innan allt är klart.
När ni kliver upp för trappan så är det denna vägg som ni ser framför er med hyllor byggda av en gammal sängbotten.. Detta är en liten förstuga till det lilla torp där butiken finns. Detta byggdes som ett undantag, 1940, till huset där vi bor på sommaren.
På väg in i köket. Huset är inte på många kvadratmeter så det gäller att få ut så mycket som möjligt av ytorna som finns.
Bänk i köket från en nerlagd kontorslokal. Tro det eller ej men precis utanför bild stod vedspisen som numera fungerar som affärsdisk, så det var inte stor yta att röra sig på här inte.
Det gamla inbyggda köksskåpet som vi tagit bort framsidan på och här skymtar dörren in till rummet.
På väg in i rummet.
På motsatta väggen har vi satt upp hyllor från ett gammalt kontorsutrymme på det numera nerlagda Gullberna mentalsjukhus. "Tapeten" bakom är från en utställningskuliss från Blekinge Museum.
Ytterligare en bild från rummet.
Tyghörna på g. Kan tyckas lite tomt på vissa hyllor men vi håller dessutom på att packa för att kommande helg, den 26 maj, stå och sälja på Stockaryds Antik och samlarmarknad.
Lite av det som ska med till Stockaryd. Rapport därifrån kommer i kommande blogginlägg. Kommer även att närmare presentera lite av det som kommer att finnas till försäljning i Undantaget till öppningshelgen. Hoppas vi ses i sommar antingen i Undantaget i Hulebäck eller på någon marknad och som sagt var vägbeskrivning till Hulebäck finns i förra blogginlägget. Annars ligger det 5 km norr om Torsås mellan Kalmar och Karlskrona på vägen till Strömby/Påryd.
När vi for hem ikväll var syrenen på väg att slå ut!

Undantaget

Publicerad 2013-05-13 09:24:00 i Glas, Porslin, På gång,

Hela Kristi Himmelsfärdshelgen har tillbringats i Hulebäck sånär som på en konfirmationsuppvaktning hos min brorsdotter på lördagen. Vi har röjt i Undantaget för att kunna öppna i vår lilla sommarbutik till 1 juni.
Förra årets öppetskylt plockades fram. Denna kommer att genomgå en viss uppdatering inför årets säsong. Nedan följer några bilder av vad vi kommer att ha till försäljning.
Glas från Åfors.
Ett plockepinn för regniga sommardagar.
Ankarlanterna till verandan.
12 stycken tallrikar märkta Standard från Gefle. Dekordesign av Eugen Trost. Fler bilder kommer framöver varefter vi packar upp vinterns inköp. Trots städning och uppackning så hann vi givetvis med en liten loppistur på fredagen.
Hittade ett antal tallrikar i serien Mexico från Gefle.Design av Helmer Ringström. 4 flata, 5 djupa och en assietter. Tyvärr inte i bästa skick men de är inte naggade utan bara välanvända.
En kakburk från danska IRA.
Ett ställ för mjölkflaskor med tillhörande flaskor samt en trevlig tillbringare med äppelmönster. Tänk att man förr köpte sin mjölk i dessa flaskor och att jag är så gammal så att det fortfarande pågick i min tidigaste barndom!
Ett litet jugendfat till osten. Att det är norskt framgår med all tydlighet av texten, eller hur?
En spegel med glasram. Undrar om den är svensk eller finsk? Tyvärr saknar den märkning. Kanske finns det någon som känner igen designen?
En annan extra rolig händelse i helgen var att sonen tillsammans med Christian Svanqvist kom 5:a i årets första världscup i Szeged i Ungern i K2 200m i kanot! Grattis killar!!! Jag är jättestolt över er.

Äntligen!

Publicerad 2013-05-06 14:15:00 i Allmänt, Glas, Retro,

Äntligen av flera olika skäl. Äntligen skriver hon på bloggen igen, tänker ni kanske. Äntligen har jag kamera igen, tänker jag. Efter förra inlägget fick jag besök från Vaxholm då vattnen däruppe fortfarande var istäckta och i samband med det åkte vi en weekend till Köpenhamn för årets första nordiska kanottävling på Bagsvaerd Sö.
Dessa riktigt snygga conversen fick jag i present av sonen med sambo eftersom de varit i Florida på träningsläger dessförinnan. De tyckte att modellen var lite retro, vilket jag kan hålla med om.
Vi har i familjen ett antal olika tält och detta retrotält från 70-talet fungerade som omklädningsrum under tävlingen i Köpenhamn.
Prisutdelning efter K1 200m.Efter tävlingarna ville han titta på bilderna och la kameran i sin väska som sedan for hem till Vaxholm med honom. Så därför har jag inte haft kamera förrän nu efter helgens tävlingar i Jönköping.
På hemresan från Jönköping for vi förbi denna trevliga skylt som man låtit sitta kvar efter det att affären slagit igen. Så var det då dags för det tredje äntligen.
Äntligen Festivo! Har letat sedan förra sommaren och för någon vecka sedan dök dessa två upp. Har visat dem på instagram, där jag finns under namnet @lizundantaget. Festivo är designade av Timo Sarpaneva och tillverkade av Iittala och finns med upp till 8 ringar. Dessa har fyra och tre och har TS inristat på undersidan samt en Iittalaettikett på den stora.
Och nu har jag hittat en liten med en ring. Så helt plötsligt har jag tre stycken.
En snygg kruka från Rådabruk, Rörstrand inköptes vid samma tillfälle.
Dessutom denna kakburk. Prislappen på undersidan säger att den är inköpt på Domus för 6.75 en gång i tiden. Den är dessutom märkt med namnet Pat Albeck som enligt uppgift var en engelsk grafiker som verkade mellan 1950-2007. Tyvärr har jag inte hittat vilken firma som tillverkat denna burk.

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela