Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Mycket som händer närmaste tiden

Publicerad 2013-08-23 10:47:00 i Belysning, Porslin, På gång,

Ja, det är mycket som händer framöver. Närmast så åker jag till Antik och samlarmarknaden i Markaryd som är i helgen. Kom gärna dit och hälsa om inte annat. Det är alltid kul att träffas i verkligheten. Jag står på bord 207.
En bild från packandet av det som ska med. Det blir mycket nytt som införskaffats under sommarens gång.
Den här lilla damen till exempel. Tillverkad av Walldorf i Berlin i mitten av 1900talet någon gång.Vill inte spekulera närmare om när men hon är i fantastiskt fint skick.
Två sockerströare i serien Berså av Stig Lindberg för Gustavsberg som även de dyker upp i Markaryd.
Annars så har vi bommat igen i vår loppis i Undantaget för sista gången denna sommar. Om inget oförutsett inträffar så ses vi nästa år och vi måste passa på att tacka alla trevliga besökare som tittat in under sommaren. Vi har haft jättekul.
Förra året köpte vi denna trearmade lampfot på loppis. Nu har den äntligen fått ny el och nya skärmar och har flyttat in i vårt vardagsrum. Tyvärr har vi inte fått tag på passande äldre utan fick investera i nya. Men jag måste säga att jag är jättenöjd med resultatet.
Häromveckan hittade jag en liten spargris på loppis i Kiaby i Skåne. Den är tyvärr osignerad men påminner mycket om Marianne Westmans alster, men jag har inte hört att hon designat spargrisar. Men kanske någon annan som är insatt i hennes produktion vet.
Så här ser grisen ut bakifrån.
När jag röjde i skåpen här hemma hittade jag detta sk slaskarbete från Sandviks glasbruk som jag fick när jag var barn. Slaskarbeten var enligt vad jag har fått berättat för mig något som man gjorde av restglas när man hade tid över på glasbruken. Har av en av sonens vänner som gått glasutbildning i Kosta fått veta att hon fick prova på att göra sådant just på Sandvik under sin tid på utbildningen.
Avslutar med en bild tagen från ena hallen i Hulebäck ut på verandan och över åkrarna och skogen från förra helgen.

Öppet två helger till

Publicerad 2013-08-06 10:27:00 i Allmänt, Heminredning, På gång,

Detta är sista veckan vi bor i Hulebäck för denna sommaren och vi har bestämt att ha öppet kommande helg samt helgen därpå. Sedan är det dags att åka till Markaryd och antik- och samlarmarknaden där. Har ni inte haft möjlighet att titta in till oss i sommar så kanske vi ses där? I lördags var jag på idrottsloppis i Bromölla, ett nytt ställe för mig. Det var bara andra året de hade loppis men den kan nog arta sig riktigt bra. Speciellt med tanke på att Gualövs idrottsloppis las ner för några år sedan och den var stor och välbesökt, så jag antar att det finns ett uppdämt behov i området.
Hade siktet inställt på småmöbler för en gångs skull. Ni som känner mig vet att jag annars brukar dyka mot porslins och glasborden i 99 fall av 100. Köpte bla dessa två små telefonbord i teak. Fotot är av det sämre slaget och visar inte alls det översta bordets annorlunda stringsida. I det understa bordets låda fann jag dessutom en bonus.
Nämligen detta set med borstar i nysilver. Inte något jag normalt köper, men som sagt var, en kul extrabonus.
En pall från 50-talet med originalklädsel kom också med.
Så gjorde även detta lilla stringbord med behov av lite extra omtanke. Lasse fixade detta och nu så står bordet framför min läsfåtölj i vårt gäst/arbetsrum.
Det allra bästa köpet denna dag var dock detta bord från NK och dess Trivaserie. I bra skick, det enda som behövdes var lite bivax till bordsskivan och att tvätta av benen så var det som nytt! Etikettsmärkt undertill var det också och designern i detta fall ska enligt uppgift vara Bengt Ruda.
På en gårdsloppis i Sälleryd köpte jag i juli en lite grönmålad teakbyrå som tyvärr inte gick att rädda till sitt ursprung. Denna har vi nu målat vit och en gammal tapet från 60-talet pryder lådorna och nya knoppar från återbruksbutiken i Emmaboda. Denna ska nu lilla Iris få till sitt nya egna rum som hon precis flyttat in i. De gamla handtagen var inte ursprungliga utan någon billig variant som hamnat där samtidigt med den förfärliga målningen.
En byrå som dock har fått tillbaka sitt ursprung är denna som i sin tur hade vitmålade lådor. Där har Lasse nu lyckats ta fram teaken igen och ska nu bara få en omgång med bivax och vinylglans. Resten av byråns originalutseende var som tur är intakt med mässingshandtag, nitar och vinylöverdrag från 50-talet. Denna köpte vi på en lite semestertripp vi gjorde till Skåne i förra veckan.

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela