Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa




Hösten är här

Publicerad 2013-09-27 14:06:00 i Allmänt, Glas, Porslin,

Ja, så kom då hösten. Äpplena har fallit i Hulebäck och jag har kokat äppelmos och gjort äppelkaka och plommonmarmelad. Har även hunnit med att plantera lite nya lökar och en del växter som vi köpt under sommarens resor.
Dessutom så har det varit Antik och samlarmarknad i Kalmar Folkets Park.
Tyvärr inte så många besökande men de som var där handlade. Samtidigt pågick vintagemarknad med besök av Elsa Billgren i Kalmar och Bostadsmässa med besök av Peder Lamm i Karlskrona så det var kanske förståeligt. Vi hade besök av inredaren Mija Kinning som bland annat köpte dessa av vår bordsgranne samt träljusstakar hos oss. Skålarna kommer från Upsala Ekeby.
Lite besökare gjorde ju att man hade desto mer tid att handla själv, vilket ju kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på hur man ser det.
Dessa äggkoppar samt såskanna i serien Furuvik av Berit Ternell, Gefle porslinsfabrik köpte Lasse. En servis som har det lilla extra.
Jag kompletterade Göran och Ann Wärffs familj med två figurer. Vet inte vad de heter då det inte står inristat som på Mor och Far och då jag inte hittat någon namninformation för övrigt. Kanske någon annan vet? Vad jag däremot vet är att det finns ytterligare 11 figurer, så jag har några kvar att köpa, och att de är tillverkade på Kosta glasbruk.
Lasse har dessutom utökat samlingen med bulbvaser med den blå som vi misstänker kommer från Gullaskruf. Just blått glas från Gullaskruf har han dessutom fått extra tycke för så helt plötsligt har vi en ny samling i vitrinskåpet.
Avslutar med en bild från mitt köksbord idag. En lite ros i en Blåbärskopp från Karlskrona i en strimma av sol och jag inbillar mig att det visst är sommar fortfarande fastän termometern stod på 3 grader plus när bilden togs och jag är hemma genomförkyld.

Antikvärldensdag 2013 mm

Publicerad 2013-09-11 10:41:00 i Allmänt, Glas, Keramik,

Då gör vi ett nytt försök att göra ett inlägg. Som jag skrev i förrförra inlägget så har det varit mycket på gång senaste veckorna. För två veckor sedan så stod vi på Markaryds Antik- och samlarmarknad. Bra väder och trevliga människor, bland annat Jan med bloggen Form 55 och Stina med Allt det gamla goda, gör att en natt i bilen blir helt ok.
Denna askkopp blev dock enda inköpet för egen del. Marianne Westmans serie Piggelin, Rörstrand. De höga kanterna gör att den passar utmärkt som karamellskål och färgerna gör att den är trevlig att se på även utan godis. Helgen som gick tillbringades i Stockholm och Antikvärldensdag i Solnahallen. Det var fjärde gången vi stod där och i år hade vi utökat till två bord.
Som tidigare ett bord vid väggen där Lasse hade tagit hjälp av sonen, Erik.
Ett bord på golvet där jag stod och sålde textil, burkar och sticktidningar från slutet på 40- början av 50-talet. Fullt med folk och inte många lediga stunder gjorde att jag tyvärr inte hann med bloggfikat i kafeterian. Likväl träffade jag flera trevliga och glada blogg- och instagramvänner. Bland annat Eli med bloggen Femtitalsjakten som sålde sin bok Ann-Lisas Antik som jag kan rekommendera till er som inte läst den redan. Finns att köpa via Adlibris. Träffade även Britt-Marie med bloggen Randiga Tråden, Emma med Tant Emmas bravader, Maria med Gilas grotta och Maria med Prylodesign.
I söndags så tog vi sedan en sväng på Täby Galopp och bakluckeloppisen där. Har inte varit där på två år då våra besök i Stockholm oftast ägt rum när det inte varit någon. Första köpet för mig blev denna väggplatta från UppsalaEkeby för en guldpeng! Utan tvivel bästa köpet för min del i sommar. Motivet heter Linda men benämns lika ofta som Pippi och det är Dorothy Clough som ligger bakom och hon förekommer oftast som fristående figurin. Linda alltså inte Dorothy!
Lasse köpte dessa två glasskålar av Bertil Vallien för Kosta Boda, Serien heter Satellite och kom på 90-talet. Vi träffade även Emma, bloggen Tant Emmas bravader, och hennes man på nytt i det soliga och varma septembervädret. Fler inköp gjordes men dessa kommer i ett senare inlägg. Helgen mellan dessa två marknader var vi på Sprint-VM i kanot i Duisburg i Tyskland. Sonen och hans K2 partner Christian blev femma på tvåhundra meter, endast fem hundradelar från en bronsplats. Grattis!
Grattis säger vi även till Petter Öström som tog guld i K1 200 m och således blev VÄRLDSMÄSTARE! Lycka till säger vi även till honom och hans blivande, Evelina, då de i helgen blir herr och fru Menning.

Antikvärldensdag 2013

Publicerad 2013-09-05 12:23:54 i På gång,

Har nu försökt skriva ett inlägg om vad vi har med oss till Antikvärldensdag i Solnahallen på lördag. Tyvärr låser det sig så fort jag försöker lägga in bilder. Vi står på platserna V27 och G17. Hoppas ni hittar oss ändå så får jag återkomma här när allt fungerar igen

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela