Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Stolarna och damen

Publicerad 2013-04-13 19:19:00 i Heminredning, Retro,

Kommer ni ihåg denna?
Det var ett tag sedan vi köpte den med en gräslig och mycket smutsig ljusblå 80-tals klädsel i kontorsstuk. Efter att ha reparerat sitsen där resår saknades så blev den stående ett tag eftersom att vi inte kunde bestämma vad vi skulle ha för klädsel på den. Efter att vi ratat flera olika kom vi fram till att den nog gjorde sig bäst med svart skinnklädsel. Jag hade en bit liggande sedan jag för ett par år sedan klädde om en sypuff så vi testade och det blev riktigt bra. Eller vad tycks?
Vi är jättenöjda. Vi hittade dessutom fina möbelspikar som ersatte de gamla som tyvärr var i dåligt skick.
Eftersom det givetvis inte är äkta skinn utan imitation så kan det bli lite varmt i rumpan om man sitter ett tag så jag sydde en kudde och la dit.
Detta är mönstret på tyget. I måndags så stannade jag till vid Kupan och gick en sväng. Såg väl att deras skåpbil stod utanför men tänkte inte så mycket på det.
Däremot såg jag denna dam sitta högt upp på en hylla och eftersom hon föll mig i smaken fick hon följa med hem. På vägen ut så möter jag så i dörren herrarna som håller på att tömma skåpbilen som fortfarande stod kvar utanför. Jag är lite grann i vägen då de bär på ett stort linneskåp och backar då in i rummet där möblerna står. Mina ögon faller då på det de burit in strax innan och där står den! Fåtöljen som jag letat efter sedan vi bestämde oss för att möblera om hemma.
Av naturliga skäl var den ännu inte prismärkt så jag frågar vad de hade tänkt sig för pris och får då till svar att om jag går en sväng inne i övriga butiken så skulle de prismärka möblerna. Jag gör så och hinner bland annat tänka att med den prisnivå som de brukar ha på retromöbler får jag nog punga ut med ett antal 100-lappar för den. Så meddelar de att nu är det klart och jag går dit och tittar på prislappen och tror att jag drömmer. 60 kr! Får tom hjälp att bära ut den i bilen.
Klädseln är nästan i skick som ny och nackpuffen hade ett extra hembroderat skydd som var lätt att sprätta bort. Den är inte nersutten utan mycket skön att sitta i. Perfekt! Idag var det så dags för säsongen första idrottsloppis då squaredance-sektionen inom föreningen Hamboringen hade annonserat om loppis. Tyvärr var utbudet inte så stort vilket nog kan skyllas på den långa vintern som gjort att folk inte börjat rensa sina förråd ännu.
Denna enorma bordslampa med originalskärm blev ett av få köp. Vet egentligen inte vad jag tycker om den, men hem kom den. Dessutom några småsaker, såsom bland annat tre vaser för vårblommor som just nu diskas. Får återkomma till dem. Imorgon ska det bli sol och tvåsiffrigt ute och isen har släppt här nere så kanske jag hittar lite blommor till dem.

Tiden rinner iväg....

Publicerad 2013-04-07 20:53:00 i Porslin, Retro,

.....och jag känner att jag hinner inte riktigt med. Jag har ju visst en blogg att sköta dessutom. Man kan ju tycka att jag som för närvarande är mellan två jobb, som det så vackert heter, borde ha all tid i världen. Men tyvärr så förhåller det sig inte så eller det kanske är lika bra? Först och främst tar det mer tid än man tror att sätta samman ansökningar till olika arbeten och författa personliga brev. Man vill ju att de ska passa in på det sökta jobbet så pass att man åtminstone kan få komma på en anställningsintervju även om man fyllt 50! Förutom det så har veckan innehållit både trevliga och mindre trevliga vardagsgöromål, såsom att städa balkongen, plantera penséer, tvätta och stryka. Det sista tillhör inte favoritsysslan. Innan jul anmälde jag mig till en släktforskningskurs dessutom, som i veckan haft sin sista träff med besök i Kallinge på det arkiv som finns där. Släktforskning sysslade jag med några år i början av 80-talet och har nu tagit upp igen i samband med min ofrivilliga ledighet. Men ett litet loppisbesök blev det trots allt i tisdagskväll.
En Melittakanna i klart häftigt 70-tals mönster blev mitt första kap.I vanliga fall hittar man dem ju i klarglas i massor och någon enstaka i porslin och jag har inte sett denna tidigare. Den saknar ett lock men jag antar att locken har standardstorlek så det ska nog inte vara några problem att få tag i ett nytt.
En skål ifrån Gefle i serien Atoll. Denna krävde en rejäl rengöring för man verkar ha haft den i ungen trots att den inte är ugnsfast! De små prickarna är rester av detta som tyvärr inte gick att få väck.
En gul skål i Melamin samt en burk i samma material men i en mörkare nyans.
En köksduk med Stockholmsmotiv fick jag också med mig hem.
Samt en liten kanna i Bornholmskeramik som tilltalar mig men kanske inte alla i familjen.
Som om om det inte var nog så har jag köpt två böcker i veckan av två av mina favoritförfattare så att jag har lite att göra......

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela