Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Snart dags........

Publicerad 2012-10-31 18:41:00 i Keramik, På gång,

Imorgon packar vi upp på Karlskrona Porslinsmässa. Den öppnar sedan för besökare fredag och lördag mellan 10 och 16. Årets tema är Edward Hald och Märta Holkers kommer att tillsammans med hans son Fibben Hald (bl a känd från barnboksvärlden) att hålla två föredrag per dag om honom.
Du kommer väl? Vi, Lasse och jag, kommer att stå där och sälja samt göra reklam för vårt Undantag i Hulebäck samt denna lilla blogg!
Alla lådor står färdigpackade i hallen!
I helgen flög vi ToR Stockholm. Flygbolaget var dock inte detta utan det något "modernare" SAS. Denna nostalgikick hittade vi på loppisen i Liljeholmsgaraget.
Nu är våra keramiktavlor från JIE som vi köpte i Kristianstad på plats. Tycker det blev jättefint och en färgklick på en annars tråkig vit sida på en garderob i gången mellan hall och kök. .

Telefonstrul och Vaxholmsbesök

Publicerad 2012-10-30 10:50:00 i Allmänt, Belysning, Heminredning, Textilier,

Eftersom vi till bringat helgen i Vaxholm försökte sig Lasse på två inlägg via telefon som tyvärr inte blev hundra. Stavning och ordföljd har vi kunnat rätta i efterhand men bilder var det värre med. Hur han än gjorde ville de hamna på sned. Därför blev det bara en bild på söta katten Nala och pallen. Vi har inte lyckats med att räta upp den och för att ni ska få se hur pallen ser ut kommer här en ny bild.
Den inköptes i somras på Stadsmissionen i Kalmar och sonens sambo har sedan klätt om den med Svenskt Tenns fina elefanttyg som hon hittade via Blocket. Tyget räckte även till ett antal kuddar. Tänkte även visa lite andra bilder på fina saker hemma hos dem.
Kökslampa inhandlad på Antikvärldens dag. Runt bordet skymtar pinnstolar från loppis ommålade i rött eller vitt. En suddig bild på en golvlampa hopplockad med teakfot inköpt på loppis och dansk skärm i plåt från annan loppis. Därefter en klarare närbild på skärmen.
Ytterligare en golvlampa.
Detalj från soffbordet. Skiva gjuten i cement med hållare för värmeljus och underrede av lastpallar. I detta hem saknas inte idéer som synes.
Vi avslutade helgen på bakluckeloppis på Liljeholmen där vi köpte detta tyg till dem för att kanske bli kuddar eller något annat. Det kanske är nytillverkat, kan ju inget alls om tyger, men mönster och färger kändes kul.

Retro i kubik

Publicerad 2012-10-28 08:23:00 i Allmänt,

Mer Retroupplevelse än så här en lördagskväll blir det knappast.
Jesus Crist Superstar. Se den!
Plats Göta Lejon på Söder som det inte har hänt något med sedan musikalen skrevs 1971.

Elefanter och Katt

Publicerad 2012-10-26 21:26:00 i

Då fick man äntligen se den omklädda pallen. Snygg. Tyvärr finns det fler som har förstått att tyget är poppis. Just det, det är katten Nala som har fattat tycke för Svenskt Tenns Elefanttyg


Karlskrona Porslinsmässa

Publicerad 2012-10-26 09:53:00 i På gång,

Nästa vecka är det Karlskrona Porslinsmässa.
Försökte lägga in affischen direkt men det fungerade inte så jag fick fotografera av den. Vill ni se den tydligare och läsa tider mm så gå in på http://www.fabas.se/Porslinsmassa.pdf. Vi kommer att vara med här med ett bord och sälja både Karlskronaporslin men även annat porslin och glas.
Bland annat assietter med detta mönster från Karlskrona.
Lite udda kaffegods med retrostuk som kommer att finnas i vår "kaffekorg". Vi kommer dessutom att ha en kaffeservis Casablanca av Arthur Percy, en matservis Stella av Skawonius, Alfavaser och Trossögods av Jarnestad, udda Bellisfat och mycket annat. Hoppas vi ses där!

Kristianstadloppis del 2

Publicerad 2012-10-25 15:19:00 i Allmänt, Glas, Tavlor, Textilier,

Lovade att visa fler bilder av våra inköp i Kristianstad. Eftersom jag ännu inte har dator på hemmaplan då Lasse inte kommit hem ännu måste jag göra inläggen på jobbet och jag måste ju trots allt låta jobbet gå före. :)
Två stycken läckra väggprydnader från JIE hittade vi på Erikshjälpen.
Nya gardiner till köket. En karaff i Skansenglas som är etikettsmärkt med Stockholms Glasbruk och en plåtbricka.
Lasse hittade denna underbara tavla tidigare i veckan innan jag kom ner.
Till sist en bild på hotellet vi bodde på, Christian IV. Huset byggdes kring förra sekelskiftet och var tidigare bank. Hade dessutom mycket trevlig personal som vi bland annat stötte på ute i loppissvängen!

Loppis i Kristianstad

Publicerad 2012-10-22 14:39:00 i Belysning, Retro, Textilier,

I lördags hamnade vi på en minibakluckeloppis i Kristianstad. Ca 10 försäljare max och på avstånd såg jag bara barnkläder och tänkte att det är väl knappt någon idé att gå ut ur bilen. Men se vad jag bedrog mig! Det var barnkläder hos de flesta försäljare men hos två av dem hittade vi något att köpa trots allt
Den här lampan köpte vi hos den siste säljaren. Nu ska jag bara sätta mig ner ikväll och kolla upp vem som ligger bakom den för det hann jag inte i går kväll.
Hos samme säljare köpte vi stringpedistalen. Tyget är från IKEA ca 1975-76. Jag hade en stor dyna i min korgstol som min mor hade klätt med detta tyg.
Det sista vi köpte var den här läckra sykorgen.
Tidigare på dagen eller rättare sagt morgonen vid 08.00 var vi på Lilla Torg och där köpte jag detta läckra tyg. Det är inte märkt i kanten men det finns kanske någon som vet vad mönstret heter. Vi köpte även en klädd galge och fyra glasburkar med teaklock. Inte så små som till kryddor utan en lite större variant som jag inte sett tidigare. Har ingen bild eftersom de ligger kvar i bilen som Lasse har i Kristianstad. Jag åkte ju som bekant tåg. Vi hann med ytterligare några loppisar bland annat en idrottsloppis, men mer om det i ett annat inlägg.

Tredje gången gillt?

Publicerad 2012-10-19 10:38:00 i Allmänt,

I år var det tredje gången vi var med på Antikbörsens dag och för andra året i rad blev vi fotograferade och i år hamnade vi i tidningen!
Här är bilden från senaste numret av Antikvärlden som kom i lådan igår. Måste tillägga att första bilden med besökarnas inköp visar bla ett ytterfoder i majolika som är inköpt hos oss. :) Idag är det fredag och efter jobbet tar jag tåget till Kristianstad där Lasse fortfarande är med jobbet. Så i helgen ska vi besöka lite nya loppisar för oss runt om i Skåne bland annat.

Garageretro och en ny liten vovve

Publicerad 2012-10-18 11:59:00 i Allmänt, Glas, Keramik, Retro,

Vi bor i ett hus byggt 1960. I garaget som hör till huset har tiden stått still i vissa delar. Främst är det skyltar som sitter kvar och kanske inte känns helt up to date.
Några exempel på skyltar.
När skedde denna rekonditionering? Ett omklädningsskåp med Flower Power känsla. En bil som inte sett utsidan på länge.
Denna lilla prickiga hund har nyligen flyttat in i vårt vitrinskåp bland övriga Lisa Larssonfigurer. Inte för att vi samlar :) men hittar vi någon till bra pris så kommer de med hem. Lite päron av Lisa på väggen i köket.
Till sist Palo av Helena Tynell för Riihimäen Lasi. Den stora gröna köptes in i lördags i en liten butik i Jämjö som vi av någon underlig anledning aldrig varit inne i tidigare.

Inställt

Publicerad 2012-10-16 15:35:08 i Allmänt,

Fick precis mail om att Retromässan i Münchenbryggeriet om några veckor är inställd! Har inte varit på den förut men vi hade planerat in ett besök eftersom vi skulle till Stockholm i annat ärende. Hade verkligen sett fram mot detta men men...Vi får väl hitta på annat istället.

Ösregn, Sideboard och Söndagsfynd

Publicerad 2012-10-14 15:55:00 i Allmänt,

Just nu ösregnar det, vilket det har gjort snart hela helgen. Tänkte passa på och låna tangentbordet från Liz och redovisa lite fynd från föregående vecka i från Skåne, och i från helgens "lilla" Loppis och auktionsrunda.
Vi börja med en liten ryamatta i från Marks Rya designad av Ingrid Jagarz knuten 1967 av Maritta Jönsson (120x65 cm). Denna kommer att slinka ut på Tradera under kvällen, skall bli spännande att följa dess resa där. Här följer sedan tre Skåne fynd. 5 st fiskassietter, tysk tillverkning. Ett Ytterfoder i från Rörstrand i kanonskick. Avslutningsvis så måste jag visa upp denna "Belliskopia" från Tyskland, eller är det vår Bellis som är kopian, måste nog kolla vem som var först, men häftig är den, eller hur. Det har även blivit några små auktionsfynd i dag oxså Ett litet trevlig sideboard som har flyttat in i Undantaget och kommer bli en del i nästa sommars affärsinredning. Dessa två fina sängborden från 40-50 talet med glasskivor, vilka är utan varken nagg eller sprickor kommer säkert göra sig i någons sommarstuga, Det blev självklart några lampor oxså, eftersom jag är personligen något svag för just lampor En liten trevlig Svensktillverkad industrilampa Behöver självklart ny el men det får fixas till till våren. Den lilla sänglampan behöver både ny el och en liten rengöring, men sedan blir den fin oxså. Sist men inte minst ett litet toalettskåp men spegel i plåt

Vem ligger bakom dessa?

Publicerad 2012-10-12 20:14:00 i Allmänt, Glas, Porslin, Retro,

De här tallrikarna köpte jag häromdagen. Tre blå och tre orangea. Men vem ligger bakom? Tallriken är helt omärkt. Jag tycker den är helt underbar.
Vid samma tillfälle kom de här dessertskålarna med hem. Inte heller här vet jag vem som ligger bakom.
I vår hall hänger den här av Lars Norrman inköpt på auktion på Karlskrona Expressbyrå för flera är sedan. Gillar skarp färgerna i hans tavlor. Tyvärr är det inte längre några slagauktioner på Expressbyrån och jag måste medge att jag saknar dem. Här i vår stad är det dåligt med auktioner och vi är inte bortskämda med idrottsloppisar och bakluckediton så man får vara glad för Kupan, PMU och Erikshjälpen. Sommartid finns Ronneby Brunns loppis några mil bort samt en bordloppis i Wämöparken. Detta innebär att vi allt som oftast får kuska runt med bil. Det blir många mil om året det.

Okänd vas och Karlskronaporslin

Publicerad 2012-10-09 14:10:00 i Allmänt, Keramik, Porslin, På gång,

Sitter på jobbet och gör ett litet inlägg. Är utan dator hemma eftersom Lasse tagit med sig den bärbara till Kristianstad där han är med jobbet i några veckor. Har till och med fått köpa en liten adapter så att jag kan lägga in bilder.
Denna lilla bil står på min fönsterbräda här. Egentligen en leksaksbil som jag köpt hos Precis en sån, men den symboliserar min drömbil jag har önskat sedan jag tog körkort. Mamma hade en sådan, utan flowerpower, och jag övningskörde i den. Tyvärr hade hon gjort sig av med den lagom tills jag tog körkort.
Köpte den här vasen för ett tag sedan eftersom jag fastande för de dova färgerna och den lena ytan. Tyvärr saknar den märkning så jag vet inte var den kommer ifrån. Kanske finns det någon som vet? Tänkte annars visa lite mer av vad jag tar med till Porslinsmässan.
Temat för mässan är Edward Hald och han ligger bakom dessa fyra kopparna.
Karott med motiv Dala, Karlskrona.
En vas av Ilse Claesson för Rörstrand. Ska försöka lägga upp lite mer efterhand. Tyvärr är det mesta redan packat sedan den helgen då vi städade i Undantaget. Eller tyvärr, det är ju skönt för mig men otur för er.

Bellis

Publicerad 2012-10-07 18:46:00 i Allmänt, Porslin, På gång,

Jag är väldigt förtjust i Bellis av Eva Bladh från Karlskrona Porslinsfabrik. Jag har blivit det mer och mer med åren och då är det ju trevligt att Lasse fått en del av sin mor. Detta har vi nu börjat att komplettera med fler delar. Det mesta har varit uppläggningsfat och skålar och en massa udda kaffefat. Nu i veckan fick jag tag på två koppar som stod och väntade på mig på Kupan fast klockan var fem en vardag.
Här ser ni mina två fyndkoppar tillsammans med två blåbärskoppar även de från Karlskrona. Fick hem dem i veckan och väntar på ytterligare från samma säljare. Hade bestämt att de skulle bli min nya finkaffeservis innan jag fick tag på Belliskopparna. Men det ena utesluter ju inte det andra. Eller hur?
Något av det vi kommer att ha med oss på Karlskrona Porslinsmässa i allhelgonahelgen. Två små Alfavaser samt en liten vas av sk Trossögods, samtliga av Alf Jarnestad.

Lördag i Hulebäck

Publicerad 2012-10-06 19:38:00 i Allmänt, Keramik,

Det är höst i Hulebäck och vi har plockat in alla ytterkrukor, slängt vissna blommor och planterat lökar. Innan vi satte igång med detta så åkte vi iväg till Kalmar för att köpa ljung och råttgift bland annat. Precis som alla andra på landet har vi i år haft stora problem med möss och vi vill ju inte att de övervintrar i vårt hus eller i Undantaget- I Kalmar hann vi med en sväng in på Stadsmissionen. en toppenloppis i mitt tycke. Vi kom precis när de öppnat och det var som vanligt proppat med folk. Så många så att vi till en början inte ens kunde få en varukorg.
Några av dagens inköp. En plastburk från IRA med rött lock, en söt liten plåtburk märkt Japan, en Johnnie Walker ishink och en ytterkruka från Bitossi, Italien.
En nätt liten samling av läcker keramik från Syco fick också följa med hem. Samt denna kanna som kanske kan vara Erik Höglund, men det kräver djupare undersökningar innan vi vet.

Jenny

Publicerad 2012-10-02 10:10:00 i Allmänt,

Fick i söndags kväll det tråkiga beskedet att Jenny Myrfae hade lämnat oss. Endast 27 år ung!
För er som inte vet träffades jag och Jenny första gången på audition för Ronneby Blodbad sensommaren 2009.
Jenny såg bekant ut och mycket riktigt hon hade simtränat samtidigt som Simon.
Hon åkte hem med mig och det blev många turer T o R Ronneby året som kom.
Jenny var en sökande själ och jag hoppas att hon nu hittat fram.

Vi ses i Nangijala Jenny!/Liz Jenny som borgaren Johnsson i Ronneby Blodbad 2010

Helgens Auktion & Loppisrunda

Publicerad 2012-10-01 19:19:00 i Allmänt, Glas,

Då har Liz redovisat klart om köket, så nu tar jag chansen och redovisa lite efter helgens Auktion och Loppisrunda. Det blev ganska bra napp på Erik Höglund, först syns en ca 12 ca hög bärnstensfärgad skål/pokal. I mitten hittar vi en reslig kruka/vas i grått glas på ca 25 cm, som vanligt så kan man inte missa hans typiska bubbelglas. Dessutom så fick vi napp på två klassiska ljusstakar av den större modellen, i bra skick. Tyvärr så är de något svåra att få tag i snygga ljus till men det kan man ju stå ut med, eller hur? men det finns mer men det är just nu parkerat i diskmaskinen, kommer nog på bild senare. Det var kvällens Höglund, Kan ändå inte undanhålla er några läckra glas. Börja med dessa fyra med en något blå ton, klädda med faner i från Pukeberg, Design Bo Borgström, riktiga läckerbitar Avslutningsvis så tar vi några riktiga fynd, Man kan inte handla för noll och inget men just över det blev det bara för dessa fem. Deras ursprung vågar jag inte på mig just nu men deras tillverkningssätt och färgnyanser ger en viss känsla. Dags att fortsätta kvällen.............

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela