Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Tona, Prunus, Blad och Nostalgifestival

Publicerad 2014-06-23 11:11:00 i Allmänt, Glas, Porslin,

Tiden försvinner och den största delen tillbringas för närvarande i Stockholm, närmare bestämt på Söder och i Liljeholmen. I Liljeholmen ligger kurslokalerna där dagarna tillbringas och på Söder ligger boendet. Förra helgen tillbringades dock i Vårgårda, på Tånga Hed och den årligen återkommande Nostalgifestivalen. Har du inte varit där så kan jag verkligen rekommendera ett besök om du har minsta lilla retro eller bilintresse.
Vår monter under uppackning.
Delar av vår monter under dagen vi hade öppet.
En av alla fina bilar som kom och visade upp sig! Vi återkommer garanterat nästa år.
Boendet i Stockholm har inneburit flera besök på Täby Galopps bakluckeloppis. Detta är något av vad som inköpts där. Två stycken kaffekoppar i serien Prunus från Gustavsberg, design Stig Lindberg för under hundralappen per styck! Vem har sagt att man inte kan göra fynd längre! Prunus tillverkades mellan 1962 och 1974. Den fina tekoppen Blad från Rörstrand i gult för en Selma. Blad finns gult, rött, blått samt en med alla tre olika färgerna på bladen. Designern är okänd. Svampen av Monica Backström från Boda är en present från Lasse och jag har flera i olika storlekar inklusive en lampa.
Den fina skålen i serien Tona av Bengt Orup för Johansfors är signerad och fyndad av sonen som gav den till oss i present när vi kom hit. Det var svårt att få en bild som gör den rättvisa och tyvärr blev den inte bättre än så här. Tona designades i slutet av 50-talet och det finns både vaser, fat och skålar i serien. Denna skål ska enligt uppgift vara svårare att få tag i.

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela