Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Glasauktion och lite loppis på det

Publicerad 2013-10-07 11:23:00 i Allmänt, Glas, Keramik,

Förra helgen var vi iväg på auktion i glasriket och som förväntat var det mycket glas. Det som är roligast med småauktioner där är att alla har redan en massa glas och därför blir priserna riktigt humana. Dessutom får man lära sig en massa på köpet då det alltid finns de som jobbat med glas och på glasbruk. På tal om jobbat med missade jag att berätta att på mässan i Kalmar kom vi i kontakt med mannen som tillverkat kartongerna till Ofirlyktorna när det begav sig! Kul kuriosa. Men tillbaka till auktionen. Missade att ta bild på dricksglasen som såldes från glasbruket i Flerohopp utanför Nybro. Visste inte ens att där funnits ett glasbruk. Vi pratade dessutom med en man som jobbat där 1960 och fick reda på att de först och främst tillverkat glas till glödlampor, inte hade någon designer knuten till sig och att glas därifrån är ovanligt. Namnet Flerohopp kommer från att där bodde flera som hette Hopp i efternamn, så enkelt var det!
Denna konstvas i form av ett Inkahuvud köpte vi där. Tillverkad på Kosta i början av 90-talet och med Kjell Engman som upphovsman.
Likaså denna flaska från Boda av Bertil Vallien.
En ny tavla till köket blev det också. Konstnären är dansk och heter Georg Jacobsen och tavlan är från 1962. En del loppisar har det givetvis också blivit. Fotograferar inte allt vi köpt då det skulle blivit ett väldigt långt inlägg, men lite visar jag upp!
En Bambuliknande vas från Eneryda.
Fyra krukor från Steninge i läckra färger. I verkligheten är färgerna mer framträdande än vad de blev på bilden.
En liten vas från Gabriel.
Två tyska vaser.Den blommiga från Strehla och den blå med lavaglasyr troligtvis från Scheurich.
En blommig burk från danska IRA och ett fat av Stig Lindbergs serie Terma, Gustavsberg.
Till sist börjar vi ju gå mot jul vare sig vi vill eller inte. Så en adventsljusstake i form av en glashäst har det också blivit. Kan det vara Bertil Vallien?

Kommentarer

Postat av: Tant Emma

Publicerad 2013-10-07 21:24:17

Wow vilka fyns! Tavlan och krukorna är mina favoriter :)

Svar: Tack! Ja, vi är jättenöjda med tavlan.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela