Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Våren visar att den är på väg

Publicerad 2013-03-03 16:46:00 i Glas, Keramik,

En bild från Kungsbron ut mot Stumholmen från dagens solskenspromenad. Veckan har annars innefattat en del loppisbesök, en Kalmarutflykt, bullbak och två födelsedagskalas bland annat.
Öl/vinglas ur serien Tallkrona av Bengt Edenfalk för Skruv kom med hem i början av veckan. Dessa hade jag aldrig känt igen om jag inte hade läst reportaget i senaste numret av Hus och Hem Retro.Tack till för närvarande Sveriges bästa tidning. Rekommenderas till er som ännu inte upptäckt den.
Vid samma tillfälle köptes denna garnkorg med stringben. Kräver lite omtanke men kommer att bli fantastisk när den är tillfixad.
I går var vi på utflykt till Kalmar. Huvudanledningen var att införskaffa en ny fåtölj men tyvärr hittade vi ingen som föll oss i smaken. Däremot blev det givetvis några loppisbesök och här ser ni några av inköpen.
En burk och en ljusstake från Lindshammar.
En etikettsmärkt liten glasvas i serien Cobolt av Göte Augustsson Ruda glasbruk.
En gul vas med cirklar med för mig okänd bakgrund.
En tysk vas med blå glasyr på insidan.
En golvurna från Syco med hästmotiv som känns lite grann som hästarna som syns på hällristningar. Även den lite mindre bruna vasen som syns vid sidan om är från Syco. Den syns även på bilden ovan med flera av vaserna.
Ytterligare en tysk vas. Denna märkt Bay och finns med i reportaget från bloggaren "Tusen vaser" som även det finns i senaste numret av tidningen Retro!
En sommarduk som tyvärr är osignerad till köksbordet. Får visa fler inköp senare i veckan då det faktiskt blev några saker till. Bland annat en läcker taklampa till arbets/gästrummet som vi möblerat om.

Kommentarer

Postat av: Audrey Fenn

Publicerad 2013-03-03 18:54:33

Vilka fina grejer ni hittade! Den gula vasen var riktigt fin.

Svar: Tack. Synd bara att inte veta dess ursprung.
Undantaget

Postat av: precis en sån

Publicerad 2013-03-05 18:12:13

Håller med dig om tidningen Retro, tur att den finns! Roligt med glasen!

Svar: Ja, det är kul med en tidning som både är underhållande att läsa och titta i samtidigt som den är lärorik.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela