Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
P-O Ström och Alsterfors bruk

Publicerad 2013-07-10 15:49:00 i Allmänt, Glas,

Det har säkert inte undgått er att senaste numret av tidningen Retro hade en artikel om P-O Ström och hans glas som tillverkades på Alsterfors Glasbruk. När vi var på marknaden i Stockaryd så kom Göran Christiansson fram till oss.Det är delar av hans och hustrun Elises samling som visas i artikeln. Vi kom bland annat att tala om den utställning om Alsterfors och P-O:s glas i synnerhet som de anordnar i den gamla plastfabriken i Älghult under sommaren och i torsdags beslöt vi att ta en utflykt dit. Det var lite knepigt att hitta till själva utställningslokalen men väl där så möttes vi av Elise som visade oss runt och jag kan bara säga vilken utställning! Ta er tid att åka dit om ni är i krokarna. Dessutom är det alltid extra roligt att ta del av någons kunskap om de brinner för det de pratar om vilket märks att de gör. Jag låter bilderna som följer tala för sig själva.
Bakom denna oansenliga ingång döljer sig själva utställningen.Vi har dessutom varit på auktion och en stor loppisrunda men jag får återkomma med bilder från detta då regnet just nu vräker ner och förhindrar fotografering.

Kommentarer

Postat av: gila

Publicerad 2013-07-10 19:17:58

Åhhh Luxus lampan på fot!!! Har den som taklampa...

Svar: Ja, den var jättefin. Hade själv kunnat tänka mig en sådan. :)
Undantaget

Postat av: Kerstin

Publicerad 2013-07-17 23:09:35

Ganska enkelt hittade vi till lokalen där utställningen skulle vara. Inte en bil eller människa i närheten, men joo alla dagar i juli skulle det vara öppet och tiden var även den rätt. Fanns lapp med telenr man kunde ringa, men inget av de två kunde nås. Fann då en lapp bakom första lappen med ännu ett nr och där kunde man lämna meddelande. Vi väntade o väntade men ingen kom eller hörde av sej.
Hade nog varit en fin upplevelse att se detta, men får nu nöja mej med dina bilder.
Kerstin

Svar: Det var tråkigt att de inte var där och mycket märkligt att de inte svarade! Utställningen var verkligen jättefin.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela