Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Ovanlig ljusstake

Publicerad 2013-01-13 17:51:00 i Belysning, Keramik,

Idag var vi på årets första auktion för vår del. Tidigt i morse drog vi iväg till Brömsebro och Engmans auktioner. I annonsen blev man inte mycket klokare på vad som skulle säljas utan de hänvisade till sin hemsida. Eftersom de precis har blivit så pass moderna att de äntligen har en hemsida, det går långsamt för vissa, så hann de inte uppdatera den med någon utförligare information utan igår som först låg det ute lite bilder på borden! Inte precis något som gjorde oss så mycket klokare. Inköpen blev väl inte så omfattande men det är ju inte mängden som avgör om auktionen var bra eller inte, utan vad som köps.
En ovanlig ljusstake i keramik av Lisa Larsson. Vi var ensamma om att bjuda! Detta kan nog förklaras av att den enbart är stämplad med Gustavsberg inunder. Mycket av Lisas verk är ju eller har varit etikettsmärkt med hennes namn och denna etikett faller väldigt lätt bort. Ibland ska man ha tur!
I ett annat köp fick vi med denna mindre vackra lampa men med en härlig originalskärm med riktig Retrokänsla i äkta plast! Känns extra kul eftersom dessa skärmar oftast har spruckit pga ålder. Resten av köpet visar jag senare i veckan då det underkastas rengöring just nu.

Kommentarer

Postat av: RETROknoppen

Publicerad 2013-01-14 03:20:41

Grattis till ljusstaken och tack gode gud att inte allt är välsignerat! Då finns det fyndchangs då bara du vet ;)

Visst är det genuin retrokänsla i plastkärmen! Köpte själv en i fjol som jag ska nu hitta bästa fot till.

Svar: Tack! Ja, ibland ska man ha tur. Gick enbart på känsla och det visade sig vara rätt när vi kom hem.
Undantaget

Postat av: Cinna

Publicerad 2013-01-14 11:02:08

Wow, vilka roliga fynd och i Brömsebro. Det värmer hjärtat extra för en bleking i exil.

Svar: Jag håller med! Visar några fler inköp senare. De är inte i samma klass som ljusstaken dock men fina ändå.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela