Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Öppet två helger till

Publicerad 2013-08-06 10:27:00 i Allmänt, Heminredning, På gång,

Detta är sista veckan vi bor i Hulebäck för denna sommaren och vi har bestämt att ha öppet kommande helg samt helgen därpå. Sedan är det dags att åka till Markaryd och antik- och samlarmarknaden där. Har ni inte haft möjlighet att titta in till oss i sommar så kanske vi ses där? I lördags var jag på idrottsloppis i Bromölla, ett nytt ställe för mig. Det var bara andra året de hade loppis men den kan nog arta sig riktigt bra. Speciellt med tanke på att Gualövs idrottsloppis las ner för några år sedan och den var stor och välbesökt, så jag antar att det finns ett uppdämt behov i området.
Hade siktet inställt på småmöbler för en gångs skull. Ni som känner mig vet att jag annars brukar dyka mot porslins och glasborden i 99 fall av 100. Köpte bla dessa två små telefonbord i teak. Fotot är av det sämre slaget och visar inte alls det översta bordets annorlunda stringsida. I det understa bordets låda fann jag dessutom en bonus.
Nämligen detta set med borstar i nysilver. Inte något jag normalt köper, men som sagt var, en kul extrabonus.
En pall från 50-talet med originalklädsel kom också med.
Så gjorde även detta lilla stringbord med behov av lite extra omtanke. Lasse fixade detta och nu så står bordet framför min läsfåtölj i vårt gäst/arbetsrum.
Det allra bästa köpet denna dag var dock detta bord från NK och dess Trivaserie. I bra skick, det enda som behövdes var lite bivax till bordsskivan och att tvätta av benen så var det som nytt! Etikettsmärkt undertill var det också och designern i detta fall ska enligt uppgift vara Bengt Ruda.
På en gårdsloppis i Sälleryd köpte jag i juli en lite grönmålad teakbyrå som tyvärr inte gick att rädda till sitt ursprung. Denna har vi nu målat vit och en gammal tapet från 60-talet pryder lådorna och nya knoppar från återbruksbutiken i Emmaboda. Denna ska nu lilla Iris få till sitt nya egna rum som hon precis flyttat in i. De gamla handtagen var inte ursprungliga utan någon billig variant som hamnat där samtidigt med den förfärliga målningen.
En byrå som dock har fått tillbaka sitt ursprung är denna som i sin tur hade vitmålade lådor. Där har Lasse nu lyckats ta fram teaken igen och ska nu bara få en omgång med bivax och vinylglans. Resten av byråns originalutseende var som tur är intakt med mässingshandtag, nitar och vinylöverdrag från 50-talet. Denna köpte vi på en lite semestertripp vi gjorde till Skåne i förra veckan.

Kommentarer

Postat av: form55

Publicerad 2013-08-23 19:23:45

Stringbordet är ett radiobord från IKEA från slutet av 50-talet. Finns med i min katalog från -59.

Svar: Tack för info. Står nu vid min sköna 60-tals fåtölj i gästrummet. :)
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela