Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Tiden rinner iväg....

Publicerad 2013-04-07 20:53:00 i Porslin, Retro,

.....och jag känner att jag hinner inte riktigt med. Jag har ju visst en blogg att sköta dessutom. Man kan ju tycka att jag som för närvarande är mellan två jobb, som det så vackert heter, borde ha all tid i världen. Men tyvärr så förhåller det sig inte så eller det kanske är lika bra? Först och främst tar det mer tid än man tror att sätta samman ansökningar till olika arbeten och författa personliga brev. Man vill ju att de ska passa in på det sökta jobbet så pass att man åtminstone kan få komma på en anställningsintervju även om man fyllt 50! Förutom det så har veckan innehållit både trevliga och mindre trevliga vardagsgöromål, såsom att städa balkongen, plantera penséer, tvätta och stryka. Det sista tillhör inte favoritsysslan. Innan jul anmälde jag mig till en släktforskningskurs dessutom, som i veckan haft sin sista träff med besök i Kallinge på det arkiv som finns där. Släktforskning sysslade jag med några år i början av 80-talet och har nu tagit upp igen i samband med min ofrivilliga ledighet. Men ett litet loppisbesök blev det trots allt i tisdagskväll.
En Melittakanna i klart häftigt 70-tals mönster blev mitt första kap.I vanliga fall hittar man dem ju i klarglas i massor och någon enstaka i porslin och jag har inte sett denna tidigare. Den saknar ett lock men jag antar att locken har standardstorlek så det ska nog inte vara några problem att få tag i ett nytt.
En skål ifrån Gefle i serien Atoll. Denna krävde en rejäl rengöring för man verkar ha haft den i ungen trots att den inte är ugnsfast! De små prickarna är rester av detta som tyvärr inte gick att få väck.
En gul skål i Melamin samt en burk i samma material men i en mörkare nyans.
En köksduk med Stockholmsmotiv fick jag också med mig hem.
Samt en liten kanna i Bornholmskeramik som tilltalar mig men kanske inte alla i familjen.
Som om om det inte var nog så har jag köpt två böcker i veckan av två av mina favoritförfattare så att jag har lite att göra......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela