Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Smide från Gefle mm på lördagsauktion

Publicerad 2012-09-19 18:16:00 i Allmänt,

Efter loppisen i lördags åkte vi vidare till en auktion i Nävragöl.
Där var mest maskiner och verktyg men i annonsen hade det stått kaffeservis Mon Amie och det var den som gjorde att vi åkte dit.
Tyvärr så hade fler gjort det så det blev ingen sådan för oss, vilket vi väl inte hade trott egentligen. Men en del andra inköp blev det.
,
 
Fem stycken tekoppar "Smide" från Gefle vilket är vår vardagsservis. Visserligen utan fat, så de får vi leta efter. Men det är ju en världslig sak som Karlsson på taket säger.
I samma låda låg Bersåkoppen!
En låda med 8 stycken konservburkar från Surete Glasbruk med lock. Sådana använder vi i Hulebäck att förvara torrvaror i. Man vill ju inte ha in några "gäster" i dessa så det känns extra bra att förvara det i dessa och snyggt blir det på köpet.
 
Vasen är signerad Edenfalk Skruf och vi hade en liknande fast dubbel storlek i mitt barndomshem. Tyvärr vet jag inte vart denna tog vägen, men nu har jag en egen lite mindre.
Till sist en rökfärgad Fuga, dock lite sliten, men den kom ju med på köpet av vasen. :)
 
Vi köpte även en Luxus bordslampa av den stora storleken. Alltså en 60-70-talsmodell med jätteskärm. Denna lämnade vi i Hulebäck så den får ni se efter helgen när vi varit där.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela