Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Semester

Publicerad 2012-11-26 22:54:00 i Allmänt, Glas, Keramik, Textilier,

Veckan som gick hade Lasse och jag tagit höstsemester. Inte för att vi hade bokat någon resa utan för att vara lediga och hitta på lite av varje. Vi hann med både höststädning i Hulebäck, en bussresa till Tyskland och att tillbringa veckoslutet i Malmö. I Malmö besökte vi Tutankhamonutställningen på Malmö Mässan. Är man bara lite historieintresserad är det en utställning värd ett besök. Den finns kvar fram till den 17 februari. I Malmö stannade vi två nätter så vi hann med både restaurangbesök, shopping och loppisbesök Vi tittade även in till Precis en sån och konstaterade att butiken var lika trevlig i verkligheten som på bild. Tyvärr fick vi inte träffa Carina själv, eftersom hon inte var där, men vi träffade en annan trevlig kvinna som jag oturligt nog glömde fråga vad hon hette! Malmös loppisar blev vi dock i gemen väldigt besvikna på. Både Emmaus, Myrorna och Erikshjälpen hade priser som om de var antikaffärer på fina gatan i Stockholm. Bra mycket högre än motsvarande butiker i resten av landet. Eftersom Lasse reser mycket i jobbet och vi tillsammans åker runt halva Sverige sommartid på kanottävlingar så har vi varit i en hel del olika butiker. Inte ens i Stockholm har de samma prisläge. På grund av det la vi en del av lördagen på att bila till några andra orter runt Malmö. Där var prisläget betydligt bättre! Några få inköp gjordes dock i Malmö på fredagen och vi hittade ett ställe som hade både trevlig personal och hyggliga priser, nämligen Sopstationen.
De här tre små Tore Borgfigurerna stod och väntade på Emmaus.
"Nya" gardiner till vardagsrummet från Myrorna. Tyvärr kan jag som sagt inget om tyger, men ser på material och sömnad att de måste ha några år på nacken. Passar väldigt bra hemma hos oss.
Den här fina vasen av Gunnar Nylund i chamotteteknik från Rörstrand köpte Lasse på Sopstationen.
Den här lilla bägaren i form av en ishink köptes även den där. Ishink kan det inte vara för den är så pass liten att efter tre fyra isbitar så är den full och det kan ju tyckas onödigt att lägga dem där då och inte direkt i glaset.
Dessutom ytterligare en skål från SEA Glasbruk Kosta. Lasse har nu två skålar, en vas och en ljusstake i denna serie som vi ännu inte hittat upphovsmannen till eller namnet på. Det får vi återkomma till.

Kommentarer

Postat av: precis en sån

Publicerad 2012-11-29 23:36:50

Himla tråkigt att jag inte fick träffa er, men ni fick däremot träffa Ylva, som är minst lika trevlig som jag är! =)
Ja priserna på de olika ställen dit saker blir skänkta är otroliga. Håller med er om att Sopstationen är bäst, dit skänker jag alltid saker som stått för länge i butiken. Jag hoppas vi ses nästa gång ni besöker Malmö!

Svar: Det hoppas jag med! Visst var Ylva jättetrevlig, inte tu tal om det. Glömde bara ta hennes namn. :)
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela