Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Undantaget

Publicerad 2013-05-13 09:24:00 i Glas, Porslin, På gång,

Hela Kristi Himmelsfärdshelgen har tillbringats i Hulebäck sånär som på en konfirmationsuppvaktning hos min brorsdotter på lördagen. Vi har röjt i Undantaget för att kunna öppna i vår lilla sommarbutik till 1 juni.
Förra årets öppetskylt plockades fram. Denna kommer att genomgå en viss uppdatering inför årets säsong. Nedan följer några bilder av vad vi kommer att ha till försäljning.
Glas från Åfors.
Ett plockepinn för regniga sommardagar.
Ankarlanterna till verandan.
12 stycken tallrikar märkta Standard från Gefle. Dekordesign av Eugen Trost. Fler bilder kommer framöver varefter vi packar upp vinterns inköp. Trots städning och uppackning så hann vi givetvis med en liten loppistur på fredagen.
Hittade ett antal tallrikar i serien Mexico från Gefle.Design av Helmer Ringström. 4 flata, 5 djupa och en assietter. Tyvärr inte i bästa skick men de är inte naggade utan bara välanvända.
En kakburk från danska IRA.
Ett ställ för mjölkflaskor med tillhörande flaskor samt en trevlig tillbringare med äppelmönster. Tänk att man förr köpte sin mjölk i dessa flaskor och att jag är så gammal så att det fortfarande pågick i min tidigaste barndom!
Ett litet jugendfat till osten. Att det är norskt framgår med all tydlighet av texten, eller hur?
En spegel med glasram. Undrar om den är svensk eller finsk? Tyvärr saknar den märkning. Kanske finns det någon som känner igen designen?
En annan extra rolig händelse i helgen var att sonen tillsammans med Christian Svanqvist kom 5:a i årets första världscup i Szeged i Ungern i K2 200m i kanot! Grattis killar!!! Jag är jättestolt över er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela