Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Marknad i Stockaryd

Publicerad 2013-05-27 20:07:00 i Allmänt,

Helgen har tillbringats på Stockaryds Antik- och samlarmarknad. Det var första gången vi var där. Det första som slår en när man kör dit är frågan om vem som först kom på tanken att förlägga en sådan på just den platsen. En grusplan i en liten by utan större tillfartsvägar, jämte järnvägen, vid en station där inga tåg stannar. Den arrangeras varje år som ett samarbete mellan IFK Stockaryd och Samlarklubben Virdarna och damen som just i år tagit över rollen som spindeln i nätet är mycket trevlig.
Vi körde dit på lördagen och packade upp våra saker och sov sedan över i bilen till söndagen då marknaden officiellt startar. Dessutom är det lite förmarknad på lördagen precis som på andra sådana vi varit på. En natt i bilen fungerar alldeles utmärkt i synnerhet som vädret på lördagskvällen var riktigt bra och vi kunde sitta ute i solen och äta pizza.
I byn hade man dessutom fixat en liten minimusikfestival på lördagskvällen. Tanken var väl god att man skulle dra nytta av varandra, festival och marknad, men att höra någon growla till klockan 00.30 är väl kanske inte riktigt min melodi när jag inte är förberedd på det. Nu låter jag gnällig men det gick bra ändå och jag sov gott efter det att de slutat. Däremot ska man ju upp runt 04.30 och plocka fram för dagen och starta morgonkommersen så det blev inte många timmars sömn.
Vårt stånd som det såg ut längre fram på förmiddagen. Efter lunch ungefär började det tyvärr att blåsa riktigt rejält så vi fick plocka av presenningen och vissa saker fick packas ned eftersom de välte! Så ni förstår att det var ingen liten försommarbris. Några försäljare hade dock otur och plockade inte ner presenningen i tid utan när vinden tog tag så föll taket i marknadsståndet ner och det var några som fick se att något gick i kras. Tråkigt men vädret rår vi inte på som tur väl är.
Till sist en bild från en gammal Hemvärnsbarack som står längs med järnvägen. Detta var i stort sett de bilder jag hann med att ta. Tiden går fort när man har roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela