Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa




Åter med det bästa från 2012

Publicerad 2013-01-05 16:28:00 i Allmänt, Belysning, Heminredning, Porslin, Retro,

Hemma igen efter att ha städat ut julen i Hulebäck och efter att ha fotograferat 2012 års bästa inköp på aktion.
Då undrar ni hur en gammal korgstol med sliten dyna från 60-talet kan vara årets bästa inköp. Inköpt i början av sommaren i Binga med sydöstra Sveriges bästa auktionsutropare enligt mig. Kenneth Svensson, känd bl a från Antikjakten i TV8. Jo, i den har jag suttit på verandan i Hulebäck med en kopp kaffe och en bra bok regniga dagar. Med ett glas vin och sett solen gå ner bakom granarna bortom åkrarna. Spanat efter "vår" rådjursfamilj, harar, allehanda fåglar och korna i hagen bredvid. Sett bilar passera till och från bilträffarna i Gullabo eller förbicyklande grannar och turister, joggande och promenerande motionärer och alla timmerbilar. Sett grannbonden på sina åkrar och vildsvinsjägaren i sitt jakttorn och den urgamla, vita hästen långt borta. Han är enligt uppgift 36 år! Helt enkelt en toppenstol!
Ett annat favoritinköp kom till oss i slutet av november, lagom till första advent. Adventsljusstaken i teak fick jag efter många om och men köpa på Erikshjälpen i Åkarp.
Dessa gardiner köptes hos Myrorna i Malmö på samma resa som ovan. Jag känner mig jättenöjd och de passar perfekt i vårt sovrum.
Lampa till hallen med orginalskärm och fot av Aldo Londi, Bitossi i Italien i serien Rimini Blue som jag köpte på Human Bridge i somras.
Spaniel av Lisa Larsson som köptes för en guldpeng! på Röda Korset.
Ett annat bra köp är kökslampan som vi köpte till Vaxholm på Antikvärldens dag i Solna i september. Dock inte lika billigt som hunden ovan.
Ett av Lasses bästa köp gjordes även det på Malmöresan fast denna gång på Lions loppis i Staffanstorp. En vas ur serien Grafika av Ingid Atterberg för Upsala Ekeby.
Ett annat han vill framhålla är dessa kermik"tavlor" som han köpte på Erikshjälpen i Kristianstad och icke att förglömma, chamottevasen av Gunnar Nylund.

Kommentarer

Postat av: Tant Emma

Publicerad 2013-01-06 20:14:02

Wow! Vilka fynd. Och korgstolen måste vara persfekt för härliga softarstunder :)

Svar: Ja, den är perfekt trots sitt utseende.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela