Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Julloppis hos Litauenhjälpen

Publicerad 2012-11-18 22:38:00 i Allmänt, Glas, Textilier,

En gång om året har Litauenhjälpen en speciell julloppis. Den innebär julmusik, fika och lotterier förutom loppis. Loppisen är givetvis julinspirerad men även andra saker finns till försäljning i mån av plats. Där var vi i går. Dagen däremot har ägnats åt konsert på Marinmuseum med BellaDonnakören där jag sjunger när jag inte jagar prylar. :)
Så här kan det se ut från körens sida strax innan en av dagens två föreställningar i Galjonssalen. Nu till helgens inköp.
Två sådana här ljusmanschetter eller ljuskronor som det står på originalförpackningen. Glaskulor i olika färger följer med så att man kan variera kombinationerna. Tillverkades av en firma som tydligen hette Eric Dalmas och är enligt rester av en prislapp sålda på NK.
Tre sådana här kappor i rött med vita hjärtan. Två juldukar, där den röda märkt Hilja är helt oanvänd.
Ytterligare två små dukar och två metalljusstakar. Ystadmetall?
En kaffekvarn, modell brandpost! Jag har aldrig sett den här modellen tidigare.
En trevlig ljuslykta. Återkommer imorgon med de sista bilderna då de inte blev så bra. Beror på att den här fotografen ibland har lite problem med sina händer och darrar till lite för mycket.

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela