Undantaget i Hulebäck

Antikt ,Retro och Kuriosa
Vårmarknad!!!

Publicerad 2013-03-21 16:24:00 i Allmänt, Glas, Porslin,

Ja det var vårmarknad vi åkte på i lördags. Tittar jag ut känns det som om våren bara finns i fantasin och man undrar var den tog vägen. Kanske den hoppar över 2013 och så blir det sommar med en gång. Fast det tycker jag vore väldigt synd.Annars började helgen med bio och premiären av Johan Falk- filmen "Kodnamn:Lisa". Jag är barnsligt förtjust i den typen av filmer och har sett alla som gjorts. Detta var den klart bästa i synnerhet med slutorden från Peter Rätz och varningen att det inte är så glamoröst att verka undercover. I söndags hade vi tänkt oss en tripp till Skåne och vårt årliga besök på Brösarpsmässan. För oss som även gillar antikviteter utanför Retrosfären så är detta en väldigt mysig mässa med äkta antikviteter som visas i den lilla byn Brösarp på Österlen i Skåne. I år firades det 20 års jubileum. Tyvärr blev det inte så av olika anledningar. Får trösta mig med de fina bilderna från St Olofs blogg. Så var det då detta med vårmarknad, solen sken, ja, det gjorde den men där var det slut med vårliknelsen. Det var minusgrader och när vi stod i kön så nämndes det att vissa hade haft runt 10 minus på morgonen. jag tittade inte på termometern innan vi åkte så jag vet inte hur vi hade det. Vi var först på plats men gick och strosade lite och två herrar i övre medelåldern hamnade framför oss i det som sedan blev kön in. Tyvärr måste jag säga, inte för att vi missade att vara först, utan för deras sätt när de väl kom in. Längst in i lokalen stod en teservis Spisa Ribb vilket de givetvis såg med en gång och rusade fram till. Inre delen är en gammal scen och man når den via en liten trapp. Här ställde de sig så att ingen annan kunde komma upp! Slet till sig kopparna och några av faten. Några säger jag för här kom ytterligare en herre i samma ålder och slet till sig resten av faten! Ja, ja. Vi fick i alla fall tag på bra saker ändå!
Fyra assietter Faenza från Arabia/Wärtsilä, fyra djupa tallrikar Saara, även de från Arabia och fyra djupa, de med lite frukt i mitten, August från Turi Design/Stavangerflint Norge. Faenza är designad av Peter Winqvist och Inkeri Seppälä i början av 70-talet. Saara är även den från samma period och av Peter Winqvist i samarbete med Anja Jaatinen Winqvist. August slutligen har jag tyvärr inte hittat något mer om.
Två assietter och två tallrikar Ax från Gefle, en tallrik Doris och ett upplägningsfat Olli även de från Gefle. Ax är det osäkert vem som ligger bakom men enligt boken "Svenska serviser" bör det vara Helmer Ringström. Servismodellen heter dock BD och det är Sven Erik Skawonius som ligger bakom den och mönstret kom även det i början av 70-talet. Doris tillverkades mellan 63-72 och här är det säkert att det är Helmer som är upphovsmannen och.servismodellen heter BK. Olli har jag inte så mycket att berätta om mer än att den tillverkades 73-76.
Ett litet fat Old Höganäs, en porslinbricka från tidigt 1900-tal, en plåtljusstake och en Kulan askkopp av Carl Arne Breger tillverkad av Gustavsberg.
Två små påskljusstakar i trä, en sillburk med teaklock och en sockerskål i teak från Ståko, Sweden.
Ugnsfat Mykolo även det från Gefle och designat av Berit Ternell.
Saftservis i ornamin från Västtyska Emsa.
Fyra små selterglas i olika färger med en lite "kantig" form. Vet inget om dessa så om någon kan upplysa om bakgrunden är jag mycket tacksam. Dessutom massor av vackra tyger och ett nytt projekt vilket får komma i ett eget inslag. Kan tyckas mycket men jag är ju inte själv, vi är ju två som handlar! Slutligen vill jag klämta lite extra för att Kajakklubben Eskimå nu i påsk drar igång sin loppisinsamling för att sedan ha loppmarknad i dagarna två på Långö i Karlskrona.

Kommentarer

Postat av: DeBeer/Manganiatokan/Erica

Publicerad 2013-03-21 17:38:17

Morr till "raffsare" men ibland känner jag igen mig! Ser man något man vill ha så skall man hugga till, jag har lämnat saker för att fundera och när jag kommit tillbaka har de varit borta...*suck*... Men att "Blockera" andra att komma fram är bara elakt!
Ps. Fint Mykolofat de brukar så ofta vara missförgade men det där såg fint ut :-D

Svar: Ja, de hindrade ju oss andra från att komma fram till övriga saker som stod där. Jag brukar inte roffa åt mig något som andra redan börjat plocka till sig av, men visst är man först så ska man givetvis få ta det man vill ha. :)Ja fatet är jättefint trots att man undertill ser att det använts.
Undantaget

Postat av: Caroline

Publicerad 2013-03-21 18:40:35

Så många fina fynd! Jag gillar särskilt glasen i de fina färgerna.

Svar: Ja, både Lasse och jag gillar färgade glas. Men dessa gäckar oss både vad gäller namn och upphov.
Undantaget

Postat av: Allt det gamla goda

Publicerad 2013-03-24 03:08:01

jag såg minsann fru undantaget i hulebäck i senaste numret av antikvärlden! :)

Svar: Kan man tänka sig! Nu har vi varit med vid två tillfällen! Nu måste vi ju dit i september igen.
Undantaget

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Undantaget

Medelålders par som skriver om antikt, retro , loppmarknader och auktioner vi besöker. Om vårt lilla sommarprojekt "Undantaget i Hulebäck" i Småland och om annat som sätter guldkant på tillvaron.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela